Podczas tegorocznego festiwalu Cedynia na Okrągło będzie można spotkać wyjątkowych gości. Jednym z nich będzie Robert Bochenko – dziennikarz radiowy (Radio Złote Przeboje) i pasjonat dobrej kuchni.
Ten kulinarny showman poprowadzi dla uczestników festiwalu warsztaty kulinarne, w których królować będzie ryba. Pokaże od podstaw jak przygotować pyszną zupę rybną w stylu tajskim, której później wszyscy będą mogli skosztować. W międzyczasie przygotowane będą również minitortille z różnym nadzieniem.
Bochenko ma za sobą już wiele zrealizowanych projektów w Polsce i za granicą. Jako osoba bardzo medialna, ma z uczestnikami warsztatów niesamowity kontakt i dobre relacje. Jasno i przejrzyście opowiada o kunszcie jakim jest gotowanie, a degustacja potraw jego wykonania to sama przyjemność.
Festiwal Cedynia na Okrągło odbędzie się już 29 września na placu Wolności. Warsztaty kulinarne rozpoczną się o godzinie 13.30.