Słony karmel, mascarpone lub szarlotka - oryginalne smaki rzemieślniczych lodów, gdzie je znaleźć?


Wiosna w pełni, pogoda zachęca do spacerów, a podczas spaceru warto wybrać się na pyszne desery. Lody lodom jednak nie równe, gdzie więc szukać oryginalnych smaków? 

Sklep firmowy piekarni Bagietka to jedyne miejsce w Chojnie, gdzie można skosztować lodów rzemieślniczych, robionych według dawnych tradycyjnych receptur.

- Lody rzemieślnicze są produkowane na bazie mleka i jogurtu własnej produkcji., zostały uznane za najlepsze w Szczecinie w 2015 roku - mówi nam kierownik punktu Ewelina Śmiśniewicz.


Przed lodowym wyzwaniem stanął nasz reporter. Lody w Bagietce zupełnie różnią się od tych, które znamy ze sklepów. Znajdziemy tu przede wszystkim oryginalne smaki - między innymi słony karmel, mascarpone z bzem czy szarlotkę.


Lody Rzemieślnicze Artisan powstają na podstawie tradycyjnych, wieloletnich receptur.
Kremowy smak, delikatna konsystencja związana jest ze sposobem ich wytwarzania. Lody powstają na bazie jaj, mleka, śmietany i jogurtu własnej produkcji.

Dla tych, którzy chcieliby się ochłodzić Bagietka zaprasza na pyszne soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Sami możemy skomponować swój napój i wybrać owoce bądź warzywa.


Firmowy sklep Bagietki znajduje się na ulicy Jagiełły w Chojnie (obok Foto Studio AD i księgarni Nowy Świat, niedaleko ratusza, dawniej znajdowała się tu sklep "York").

Godziny otwarcia
Poniedziałek - piątek 6:00 - 20:00
Sobota 7:00 - 16:00
Niedziela 9:00 - 16:00


Redakcja

Prześlij komentarz

Nowsza Starsza